Despre o moldoveancă în America – Aterizarea

M-aș întoarce în România de fiecare dată când mă gândesc la primul meu an în America…

…dar s-au schimbat multe de atunci.

Rar îmi las mintea sa zburde liber in colturi întunecate unde am încercat sa îngrop experiențe si oameni care m-au marcat in moduri mai puțin plăcute. Dar cu cât mă uit mai mult în jur realizez că experiența mea de imigrare a fost foarte diferită de a altora – sau unii sunt mai iscusiti in a-si remodela amintirile dupa cum le pica lor mai bine la stomac. Anul acesta s-au implinit 17 ani de atunci. Cu mici ajustari pe ici colo, o jumatate din viata mea. Așa că de ce nu? Să zburdăm împreună!

Pe 3 Septembrie 1999 am aterizat ca din luna pe aeroportul din Detroit. Măi și parcă tot ce aveam impresia ca știu și toată înțelepciunea pe care o creadeam acumulată în 16 ani in cap’șorul ăla mic, s-a resetat acolo în aeroport. De-am fi știut noi ce ne asteptă, n-am fi plecat nici in ruptu’ capului de pe malul Bistritei.

În șase valize imense și trei bagaje de mână am crezut ca am împachetat viitorul. Burdușite cu toate necesitățile unei vieți romanești, au fost asaltate direct de pe banda rulantă de realitățile vieții americane. Un domn de culoare, primul pe care-l văzusem in carne si oase in viața mea, le-a stivuit rapid pe carutul pe care il mânuia cu iscusință spre usa. Cu o mâna intinsa pe ascuns ii cerea tatălui meu bani continuand sa o fluture in timp ce tata renunța nedumerit la câte o bancnota. Cu cealalata mâna ghida carutul prin mulțime in timp ce eu îi analizam fiecare trăsătură.

…va urma…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑